Ask to Candy
Torna al blog

Hur kan jag göra för att rengöra glaset i ugnen?

How can I do to clean the glass inside the oven in the kitchen

Upp med händerna, ni som aldrig behövt gå i kris för att rengöra ugnen i köket! Du vet att insättningen av fett och olja inte förlåter dig, speciellt om du är en mästerkock. Bland hemmasysslor är det en av de mest utmanande sysslorna, utan tvekan. Men med några enkla tips kan du lära dig att rengöra ugnen utan problem.

Varför är det så viktigt att hålla glaset rent på insidan?

Att hålla glaset rent inuti ugnen är inte bara avgörande för bättre kontroll över maten som tillagas, men framförallt kan smuts och fett på glaset påverka matlagningens noggrannhet, samt kvaliteten och hygienen av maten.

Goda vanor för en skinande ren ugn

Förebyggande är bättre än botemedel. Därför är det en bra rutin att rengöra ugnen snabbt efter varje tillagning. Hur? Låt ugnsdörren svalna helt, använd en fuktig trasa för att mjuka upp fettet, och ta sedan bort kvarvarande smuts med en liten spade. Skölj till slut med vatten.

Vad behöver du göra för att rengöra glaset i ugnen på bästa sätt?

För djup rengöring av innerglaset i ugnen måste du ta bort ugnsluckan. Såhär gör du:

  • Öppna ugnsluckan och lås gångjärnen. Se följande figurer;

  

  • Ta bort skruvarna och metallkåpan, dra uppåt (se figur);

  

  • Ta bort glaset från innerdörren av ugnen innan rengöring. Se följande figurer; 

  

  • Efter rengöring, kom ihåg att montera ihop alla komponenter i rätt ordning och lossa gångjärnen som i följande figurer.

Vilka produkter kan jag använda för rengöring?

Förutom rengöringsmedel som finns på marknaden, så kan de besvärligaste fettföroreningarna avlägsnas med en avfettningsblandning baserad på vatten och bikarbonat (300 g natriumbikarbonat och 0,10 liter vatten). För bäst resultat, applicera blandningen efter att ha rengjort glaset med en trasa som blivit blötlagd i hett vatten.

Fördela blandningen på innerglaset och låt stå i 15 minuter. Avlägsna sedan försiktigt med en fuktig trasa. För att få glaset skinande rent kan du slutföra rengöringen genom att applicera vit vinäger och låta stå i 15 minuter.

Ren och redo att användas

Följ våra råd för ett perfekt resultat och en väldigt liten ansträngning av ugnsrengöringen.

04/02/16
Kategorier: