Ask to Candy
Torna al blog

Jag har svårt att välja mellan elektriska-, induktions- eller gashällar. Kan ni snälla ge mig förslag?

The hobs

Det är svårt att välja spishällar mellan gas-, elektriska- eller induktionshällar, då var och en har sina fördelar. Låt oss ta reda på detta tillsammans.

Gashällar

De klassiska gashällarna är de vanligaste och billigaste på marknaden, men även de med lägst prestation och högst energiförlust. Fördelarna är bland annat det låga priset, kompatibiliteten med alla typer av kastruller och pannor, och sist men inte minst, att de fungerar även när det inte finns någon elektricitet hemma.

Elektriska hällar

Vi har delat upp elektriska hällar i två olika typer -  strålning eller halogen. Den första typen fungerar tack vare ett värmeelement som värms upp. Den andra typen drivs av en halogenlampa. Båda är täckta med keramikhällar - ett oförstörbart material som är resistent mot höga temperaturer.

Jämfört med gashällar är de mer praktiska och säkra, utan munstycken som kan täppa upp dem, och dessutom är de helt platta vilket gör de enkla att rengöra.

Induktionshällar

Precis som elektriska hällar är även induktionshällar drivna av elektrisk ström och täckta med keramiska hällar. Skillnaden är att de är utrustade med speciella spolar som genererar ett magnetiskt fält som framkallar värme. Därför är det nödvändigt att använda passande kastruller och stekpannor till dessa typer av hällar.

Det finns flera fördelar med induktionshällar, bland annat en snabbare matlagning och enkel rengöring. En annan fördel med en induktionshäll är att den outnyttjade ytan förblir sval, vilket förhindrar risken att bränna sig och är särskilt bra om man har barn hemma.

De olika spishällarnas prestationer.

För att förstå skillnaden mellan de olika spishällarna, behöver du föreställa att du behöver koka en liter vatten i en kastrull med en diameter på 15 cm. Det tar ungefär fem minuter med en gashäll, 7-8 minuter på en elektrisk häll och endast tre minuter med maximal effekt och minimal energiförlust på en induktionshäll

Vilken typ av spishäll behöver du välja?

Varje spishäll har sina fördelar, så vi föreslår att du väljer den som passar dina behov och prioriteringar när det gäller energikonsumtion, att spara pengar, tid, utrymme osv. Candy erbjuder ett brett utbud med olika typer av spishällar i olika storlekar: Hitta en som passar dig!

29/04/15
Kategorier: