Ask to Candy
Torna al blog

Jag borde ersätta min frontmatade tvättmaskin. Är det möjligt att ha en platsbesparande apparat utan att kompromissa med tvätt kapacitet och effektivitet?

Jag borde ersätta min frontmatade tvättmaskin. Är det möjligt att ha en platsbesparande apparat utan att kompromissa med tvätt kapacitet och effektivitet?

En skräddarsydd produkt: det finns en för alla behov.

Vilka egenskaper behöver du fundera på när du köper en tvättmaskin?

Tänk på kapaciteten du behöver, men även på utrymmet där du kan placera din tvättmaskin. Beräkna mängden av tvätt som du vanligtvis tvättar. Sortimentet är mycket brett för att anpassa till alla behov, kapacitet och utrymmen.

Om du tvättar lite tvätt åt taget, är det tillräckligt med en kapacitet på 5 kg. Vid stora laster kan du välja mellan modeller som kan tvätta upp till 10 kg tvätt, med djupmått på ungefär 58-60 cm.

Tvättmaskinernas djup varierar mellan supertajta, som med endast 33 cm kan tvätta upp till 5 kg tvätt, smala tvättmaskiner med ett djup på 40 cm och kapacitet på 7 kg, och standard tvättmaskiner med ett djup på 58-60 cm som kan tvätta upp till 10 kg tvätt.    

Observera att du har tillräckligt med utrymme för dörröppningen. Alternativt kan du välja en toppmatad tvättmaskin.

Om du inte har problem med utrymmet, kom ihåg att de mer rymliga tvättmaskinerna ger större flexibilitet. Tack vare en sensor som upptäcker lasten, kan du tvätta med samma effektivitet som när du tvättar en liten last, till och med skrymmande föremål (t.ex. vadderade jackor och täcken) utan att slösa bort vatten eller energi.

Blunda inte för energibesparingen

Innan du köper din nya tvättmaskin kan det vara viktigt att läsa energimärkningen. Genom ikoner och standardvisning kan du utvärdera alla jämförbara funktioner hos maskinen. Klassen med bäst effektivitet är A+++ som möjliggör ett effektivt energibesparande upp till 70% mer än klass A.

Vad är användbart att veta för att tvätta så bra som möjligt?

Ladda upp din tvättmaskin på ett korrekt sätt utan några bekymmer. Studier visar att användarna utnyttjar endast 60% av korgens kapacitet. Även om det skulle hända dig, så är det inget att oroa sig över. De nya tvättmaskinerna har en detektionssensor som automatiskt upptäcker vikten av lasten, och anpassar tid och bränsleförbrukning utan att slösa bort vatten och energi.

Välj rätt program

Välj de program som är lämpade för dina tvättar, med tanke på att det idag finns snabba program som gör det möjligt att effektivt tvätta olika tyger i olika färger på mindre än en timma - i en enda tvättcykel.

Det finns även specifika program som anpassas efter tyg, till exempel bomull eller jeans, och även känsligt  tyg som silke eller ylle.

För nödsituationer har Candy skapat supersnabba tvättcyklar, från 44-30 och även endast 14 minuter.

Behöver du teknisk hjälp från din tvättmaskin?

En smart apparat

Om du vill köra tvättmaskinen när som helst och kontrollera den även när du är hemifrån, välj i så fall en modell från simply-Fi utbudet. Tack vare Wi-Fi tekniken kan du hantera din tvättmaskin med hjälp av den kostnadsfria applikationen för smartphone och surfplatta (IOS och Android).

02/01/16
Kategorier: