Ask to Candy
Torna al blog

Jag vill köpa en torktumlare, men jag är rädd att det kan förstöra kläder och ha för stor påverkan på räkningen. Är det sant?

Jag vill köpa en torktumlare, men jag är rädd att det kan förstöra kläder och ha för stor påverkan på räkningen. Är det sant?

En torktumlare kan förbättra ens liv, speciellt under våta och kalla perioder då det kan bli frustrerande att torka tvätten. Många missuppfattningar och myter bör avslöjas för att lära sig mer om det populära och uppskattade hjälpmedlet. 

Blir kläderna skadade och slitna av torktumlaren? Nej, torktumlaren tar hand om dina kläder.

Oavsett vad du tror, så förstör inte torktumlaren dina kläder. De nya modellerna med värmepumpsteknik torkar på låga temperaturer och garanterar bättre omsorg av fibrerna samtidigt som de bevarar tygens integritet – till skillnad från de nedslående konventionella systemen. På marknaden finns det torktumlare med program som är utformade för att ta hand om även de mest känsliga tygerna, som bland annat ylle – då den nya Candy GrandÓ linjen har erhållit den viktiga certifieringen av Woolmark Company. Dessutom kan du ibland helt undvika strykning, tack vare funktioner som ”Easy Iron”.

Stor last och liten konsumtion: konsumerar torktumlaren mycket energi?

Vissa torktumlare tillåter dig att belasta upp till 10 kg tvätt i en enda runda, vilket sparar både tid och energi. Har du bara några få kläder är det inget problem. De nya modellerna är utrustade med fuktighetsgivare som kan anpassa tid och vattenförbrukning utifrån tvätt mängd och önskad typ av torkning.

Med en apparat i energiklass A, kostar en torkcykel mindre än 50 cent vid full last. Med kostnaden av en kaffe kan du köra tre torkrundor! Det finns modeller som kommer upp till klass A++ och garanterar bättre energibesparing.

Tar torktumlaren lång tid på sig att torka tvätten?

En normal torkcykel varar ungefär två timmar, och du kan torka upp till 10 tvätt. Det finns dock snabba program som med drygt 40 minuter torkar dina kläder och gör dem färdiga att använda, eller specifika torkprogram för vissa typer av tyger som kräver mindre tider. Med nyare modeller som kommer med tidprogrammering, kan du själv välja torkningstid, oavsett vad.

Är vattenbehållarna obehagliga att tömma?

Vissa modeller har långa och opraktiska behållare med kondenserat vatten, som riskerar överflöd av vatten under tömningen.

Candy modellerna har det patenterade ”EasyCase” – en bekväm behållare som placeras i innerdörren, och är avtagbar tack vare ett ergonomiskt handtag som gör tömningen enkel och snabb. Det kondenserade vattnet som genereras under torkcykeln kan återanvändas för hushållssysslor, till exempel för strykning eller till att vattna växter.

Den perfekta vännen för din tvättmaskin

Det är bra att välja en torktumlare med en last som liknar tvättmaskinen, så att de kan komplettera varandra. Med nya torktumlare från Candy kan du välja att kombinera två produkter, upprätthålla en perfekt familjelinje, eller stapla dem på varandra i ett stabilt och säkert läge genom en speciell kombinations kit, för att på så sätt spara utrymme. Torkare kan dock placeras var som helst eftersom att de inte kräver något vattenavloppsrör.

25/01/16
Kategorier: