Ask to Candy
Torna al blog

Har du några praktiska rengöringstips för att hålla mina kläder i gott skick?

För att hålla dina kläder i perfekt skick så att de fortsätter se ut som nya, är det viktigt att följa några praktiska tips som kan ge dina kläder ett långvarigt liv.

Låt oss börja med grunderna. Var noggran med att välja tvättprogramm som passar materialet du tvättar. Idag visar statistiken att konsumenterna använder genomsnittligen endast tre av alla tillgängliga tvättprogramm. Dessa programm är generellt för känsligt material, bomull och snabbtvätt.

För att undvika skador på plaggen är det mycket viktigt att läsa tvättlapparna som är specifikt gjorda av klädtillverkaren.

Tvättmaskiner av den nya generationen erbjuder ett brett sortiment av program som passar alla typer av plagg, samt nya alternativ som garanterar optimala resultat av rengöring. Tvättmaskinerna ger dig även möjligheten att spara tid och vatten.

Att välja det lämpligaste programmet är en bra utgångspunkt för att hålla dina kläder långvariga. Men det finns även andra försiktighetsåtgärder att tänka på.

Lämna inte kläder i tvättmaskinen för länge efter att tvättcykeln har slutförts. Detta kommer att förhindra dålig lukt, risken av klädkrympning, och det kommer att göra strykningen enklare.

Lägg kläderna platt när de placeras på ett torkställ. Om du hänger upp kläderna bör du begränsa användningen av klädpinnar, då de ofta lämnar kvar svåra märken efter sig. Ömtåliga plagg så som ylletröjor kan ändra form under vattenvikt, så det är viktigt att torka dem genom att lägga dem på en plan yta på en handduk.

För att hålla skjortorna perfekta bör du hänga dem direkt på en hängare. På detta sätt blir strykningen enklare och strykjärnet kommer inte att bli alltför varmt.

Genom att följa dessa enkla steg kommer dina favoritkläder att hållas längre vid liv!

04/07/16
Kategorier: