Ask to Candy
Torna al blog

Vad är skillnaden mellan No Frost och ett statiskt kylskåp?

Candy refrigerators

Kylskåpen skiljer inte bara mellan No frost och statisk kyla, utan är även klassificerade i olika kategorier beroende på hur de kyler ner maten: statisk, statisk-fläkt, No Frost (eller Total No Frost) och Frost Free (eller No Partial Frost). Låt oss se vilken som är mest passande för dina behov.  

No Frost eller Total No Frost

No Frost-kylen kräver inte avfrostning av frysen och kan begränsa bildningen av mögel eller dålig lukt i kylskåpet. Detta tack vare ett system som är sammansatt av en enda motor, med en enda indunstare, en ventilationsanordning, samt en luftbehandling som blockerar bildningen av frost genom att inhalera ångorna som skapas av maten.

Den kalla produkten är dock den torra typen, vilket kan leda till att färsk mat, exempelvis grönsaker, torkas. Därför kan det vara en bra övning att täcka dem med plastfolie innan de placeras i kylskåpet.

Statisk och dynamisk kyla

Statisk kylning är det vanligaste kylningssystemet, som kännetecknas av en eller flera motorer med en specifik krets för kylskåpet och en för frysen.

Kylningsprocessen sker med hjälp av gas som rör sig i kylskåpet och frysen tills den önskade temperaturen är nådd.

Den dynamiska kylningen har samma princip som en statisk, fast med tillägget av en fläkt i kylskåpet som sprider kylan på ett mer jämt sätt. Detta är ett garanterat bättre sätt att bevara maten.

Både det statiska och dynamiska kylskåpet behöver en manuell avfrostning i frysen - rekommenderat ungefär en eller två gånger om året.

Frost Free eller Partial No Frost-Kylskåp

Den här typen av kylskåp är den nya generationen och är en kombination av statisk eller dynamisk kylning med Total No Frost. Låt oss se hur det fungerar.

Kylningen är statisk eller dynamisk, fast med en typ av kylning som inte torkar maten. Istället är frysen No Frost, vilket undviker processen av manuell avfrostning.

På detta sätt kombineras fördelarna av båda systemen.

 

Det är viktigt att veta att:

  • Frost uppstår i kylskåpet när fukt från maten samt rumsluften inträder varje gång du öppnar kylskåps- eller frysdörren.
  • Frosten i frysen måste tas bort när tjockleken överstiger ungefär 2 mm.
  • Kylskåp med klass A +, A ++ och A +++ garanterar mer sparande av dina elräkningar.
16/04/15
Kategorier: